003. • Késő esti önreflektív kérdések
2018. december 1., szombat 22:34 Thea 0 megjegyzés

*virtuális ölelés*

Már 1 hónapja annak, hogy utoljára itt jártam, amit nagyon-nagyon bánok, viszont amondó vagyok, hogy tegyük félre a magyarázkodást és inkább nézzétek, mivel rukkoltam elő: egy új kinézettel! Hogy őszinte legyek, az előzőt összecsaptam, hogy minél előbb nyitásra kész lehessen a blogom, ezért úgy éreztem, épp itt az ideje méltó külsőbe bújtatni. Hogy tetszik?

A mai bejegyzésemben egy nem mostani kérdéssort veszek elő – amit több mint 1 éve az előző blogomon már olvashattatok –, hiszen az egyik kedvencem és kissé máshogyan látom a világot, mint amikor először estem neki. Ez nem más, mint a késő esti önreflektív kérdések!

n o j o n - when the sun goes down

▶ 001. Világegyetem - Ha elmondhatnál egyetlen egy dolgot annak, akivel többé már nem vagytok barátok, mit mondanál neki?

Igazából semmit. Lenne néhány dolog, amiket kiadhatnék magamból, de attól tartok, hogy csak rontanék a helyzeten. Szerintem kölcsönösen lezártnak tekintjük a barátságunkat, továbbléptünk és nem szeretném felkavarni a vizet.

▶ 002. Galaxisok - 3 dolog, amit mindenképpen meg akarsz tenni, mielőtt meghalsz?

» Beutazni a világot. Felfedezni új helyeket. Megismerni új embereket különböző kultúrákból. Új ételeket kipróbálni.
» Tetováltatni. Magamra varratni minden tervem, álmom.
» Írni egy könyvet. Vagy talán többet.

▶ 003. Bolygók - Milyen teljesítményedre vagy a legbüszkébb?

Arra, hogy sosem adom fel, feltéve, ha ez teljesítménynek számít. Belém van kódolva, hogy addig küzdjek, amíg minden rendben lesz és újra a kezembe vehetem az irányítást.

▶ 004. Felhők - Mit bántál meg az életed során a legjobban?

Bánom, hogy gyakran nem gondolkodom, mielőtt cselekszem vagy beszélek. Sajnos ez a mai napig így van, de igyekszem változtatni ezen, mert az évek alatt rengeteg kellemetlenséget okozott, amiket egyébként könnyedén elkerülhettem volna, ha elszámoltam volna 10-ig, mielőtt léptem volna.

▶ 005. Telihold - Milyen ember szeretnél lenni?

Olyan ember szeretnék lenni, aki mindig azon van, hogy jobb ember legyen. Szeretném, ha kihoznám magamból a legtöbbet, legyőzném a félelmeim és mások úgy látnának, hogy rám mindig lehet számítani.

▶ 006. Nap - Ha egy nap arra kelnél, hogy az életedben minden tökéletes, hogy nézne ez ki?

Nincsenek nagy kívánságaim, nem vágyom mesebeli életre. Ha minden tökéletes lenne, egy világos, növényekkel teli szobában, egy pihe-puha ágyikóban ébrednék boldogan, készen állva a nap kihívásaira. Körülvenne a családom, a barátaim és a kutyáim, nem lenne okom aggódni, idegeskedni, hiszen minden problémám meg lenne oldva. És mit csinálnék? Csak élvezném az életet.

▶ 007. Késő este - Mi vagy ki miatt érzed magad biztonságban?

Egyrészt a családi és baráti körömben érzem a legbiztonságosabban magam, hiszen velük minden félelmem elpárolog, ők a legnagyobb támaszaim, és tudom, hogy megbízhatok bennük. Másrészt a kutyáim azok, akik biztonságot nyújtanak, mert feltétel nélkül szeretnek és védelmeznek.

▶ 008. Napfelkelte - Mit szeretnél kezdeni az életeddel?

Szeretném megvalósítani az álmaim. Szeretném elvégezni az iskolát, munkát találni, dolgozni, új barátokat szerezni, venni egy házat, megtalálni azt a személyt, akivel boldogan leélném az életem, szeretnék utazni, világot látni és új dolgokat tanulni.

▶ 009. Napnyugta - Ki az a személy, akiről azt gondoltad, hogy örökké az életed része lesz, de már nincs veled?

Akit a legjobb barátomnak hittem. Azóta rájöttem és el is fogadom, hogy semmi sem tart örökké.

▶ 010. Éjfél - Más ember vagy késő este, mint reggel?

Reggelente alig tudok kikászálódni az ágyból, majd miután sikerül, úgy készülődöm, mint egy zombi. Az utolsó 10 percben kapkodom, mert késésben vagyok, és ekkor egy igazi házisárkánnyá válok. Éjjelente teljesen más a helyzet, amikor vége a napnak, a relaxálás veszi át a főszerepet.

▶ 011. Gyertyafény - Határozatlan ember vagy?

Igen, borzasztóan. A legapróbb dolgokban is szükségem van a hozzám közel álló személyek megerősítésére, még vásárolni is nehezemre esik egyedül.

▶ 012. Sötétség - Változtattál már meg magadon valami olyat, amit szerettél, csak azért, hogy másoknak bizonyíts?

Ha változni akarok, azt csakis magam miatt teszem, nem mások kedvéért. Ha valakinek nem felelek meg úgy, ahogyan vagyok, nincs helye az életemben.

▶ 013. Édes álmok - Boldog vagy?

Nem mondanám, hogy boldog vagyok, de azt sem, hogy szomorú. Nincs okom egyikre sem, szóval még keresem a boldogságot.

▶ 014. Rémálmok - Mi a legnagyobb félelmed?

Nagyon félek attól, hogy teljesen egyedül maradok és egymagamban kell élnem, teljesítenem. Mint már fentebb említettem, határozatlan ember vagyok, ezért attól tartok, hogy egyedül nehezen boldogulnék.

▶ 015. Csillagképek - Ki az, akivel akár órákig is képes vagy beszélgetni?

Az édesanyámmal, nővéremmel és a legközelebbi barátaimmal. A barátaimmal akár a semmiről is képes vagyok a végtelenségig csacsogni.

▶ 016. Emlékek - Ki az, akit sosem fogsz elfelejteni?

Sosem leszek képes elfelejteni bárkit, aki valaha elnyerte a bizalmam és a szeretetem. Lehet jó, vagy lehet rossz emlékként marad meg bennem, de az biztos, hogy maradandó nyomot hagy.

▶ 017. 11:11 - Mi az, amire vágysz, de sosem lehet a tiéd?

Szerencsére azok a dolgok, amiket a legjobban akarok, nem elérhetetlenek. Ha tágabb értelemben gondolkodom, akkor szeretném visszakapni az időt, amit elvesztegettem, bár tény és való, hogy ez lehetetlen.

▶ 018. Hullócsillag - Kihez fordulsz tanácsért a legfontosabb döntéseidnél?

Ilyen téren a nővéremben bízok a legjobban, mert jól át szokta látni a dolgokat és mindig a segítségemre van abban, hogy a helyes döntést hozzam meg.

▶ 019. Föld - Hol érzed magad a leginkább otthon?

Amikor arra vágyom, hogy egy kissé elmeneküljek a világ elől, mindig a szobámba megyek, mert a falai közt biztonságban érzem magam, arra emlékeztet, aki vagyok, otthon illata van és ebben a környezetben születnek a legjobb gondolataim.

▶ 020. Horizont - Mi az, ami segít, hogy jobban érezd magad, amikor zaklatott vagy?

A kutyáim, sírás, idő, csoki, de legfőképpen a zene. Nincs jobb időtöltés és gyógymód a zenehallgatásnál.

▶ 021. Sarki fény - Mi az, ami segít elaludni, amikor ezt lehetetlennek érzed?

Amikor nem tudok elaludni, az azért szokott lenni, mert túl sokat gondolkodom, ezért ilyenkor arra van szükségem, hogy kellően lefárasszam az agyam. Erre tökéletes megoldás lehet, ha bárányokat számolok, vagy felkelek és rajzolok, olvasok – attól függ, épp mihez van kedvem.

Ezek voltak a késő esti önreflektív gondolataim. És ti hogyan válaszolnátok? Írjátok meg hozzászólásban vagy akár a saját blogotokon! ♡

Legyen szép napotok,
Thea ✌️

Címkék: , ,


vissza előre